Airdrops

In de cryptocurrency-wereld verwijst een airdrop naar een procedure waarmee een blockchain-project gratis tokens aan communityleden verspreidt. Om voor dit gratis geschenk in aanmerking te komen, moet u mogelijk bepaalde taken uitvoeren, waaronder posten op forums voor sociale media, verbinding maken met een bepaald lid van het blockchain-project of het schrijven van een blogpost.

De communityleden kunnen betrokken raken door op verschillende manieren met het project te maken te hebben. Voor veel blockchain-startups zijn airdrops een aantrekkelijke manier om bewustzijn te genereren en een sterke gebruikersbasis op te bouwen voordat het eigenlijke project live gaat.

Als je één soort munt vasthoudt, kom je in principe in aanmerking voor het claimen van andere soorten munten of tokens, omdat je de ouderstokens had waarop de airdrop werd gedaan. Zo wordt het concept een “airdrop” genoemd omdat gratis uitwerpselen van munten worden uitgedeeld aan degenen die tokens houden van het project dat ermee doorgaat.

Zelfs airdrops zonder enige beperking kunnen een kosteneffectieve marketingtool zijn voor opkomende cryptovalutsprojecten. Als iemand plotseling een nieuw token bezit, is de kans groter dat hij zijn ontwikkeling volgt en misschien zelfs het woord verspreidt. 

Waarom bestaan Airdrops?

Airdrops kunnen om een aantal redenen gebruikt worden. Airdrops worden vooral gebruikt om bewustzijn te genereren over het blockchain-project dat de Airdrop organiseert. De grootste reden waarom een Airdrop te organiseren, is om het token-aanbod gelijkmatig te verdelen. Bedrijven willen deze tokens gelijkmatig gaan verspreiden om te voorkomen dat een iemand alle munten kan bezitten. Wanneer dit zou gebeuren, zou de token niet meer gedecentraliseerd zijn.

Een andere reden waarom er Airdrops georganiseerd worden is om investeerders die vroeg geïnvesteerd hebben in het project te belonen. Door hen te belonen, motiveer je hen nog meer om hun munten bij te houden. Airdrops genereren ook altijd een hype rond een munt. Doordat er een hype gegenereert wordt, worden andere mensen aangespoord op de munt te gaan aankopen.

Als laatste geven Airdrops ook een kans om aan de community te tonen wat ze al allemaal hebben bereikt. Een Airdrop brengt op zich geen negatieve aspecten met zich mee. Het zijn gratis munten. Wie weet worden ze later meer waard, indien het project een flop blijkt te zijn, ben je in principe niets verloren. Door promotie te maken over de Airdrop op je social media, genereer je meer leads voor het project. Airdrops zijn eigenlijk een win-win situatie voor zowel de community als het project zelf. De community krijgt wat extra’s en de community krijgt bekendheid waardoor het blockchain-project om de kaart kan gezet worden.

Deelnemen aan airdrops

Delenemen aan Airdrops is gemakkelijker dan het lijkt. Je hebt een aantal zaken nodig. Het enige wat je moet doen is het volgende stappenplan doorlopen.

De eerste stap is een wallet aanmaken. Het kan zijn dat je reeds een Bitcoin wallet hebt, deze zal echter niet voldoen. De meeste nieuwe tokens worden ontworpen op de blockchain van Ethereum, Stellar of NEO . Het is dus noodzakelijk dat je een Ethereum wallet aanmaakt. Indien je een Ethereum-adress hebt op een exchange, gebruik dit adres niet! Het is noodzakelijk om een Etherem wallet aanmaakt. Een ethereum wallet kan je aanmaken op MyEtherWallet (MEW). Ontdek het stappenplan voor een MyEtherWallet.

De volgende stap is nieuwe sociale media account oprichten die enkel bedoeld zijn voor Airdrops. Airdrops worden aangekondigd op ofwel  Telegram of op Twitter. Indien nodig kan je ook nog een nieuw e-mailadres maken.

Eenmaal je al je accounts heb aangemaakt kan je van start gaan. Het is aangeraden om een lijstje te maken op je computer of ander apparaat om zo snel en gemakkelijk gegevens te kopiëren. Een lijstje zou er op deze manier kunnen uitzien:

 • Username
 • Email adres
 • ETH-wallet adress
 • Alle social media kanalen met je complete URL
  • Twitter ( URL naar je Twitter account)
  • Facebook (URL naar Facebookaacount)
  • Telegram (@username)
  • Bitcointalkprofiel (URL naar je bitcointalk profiel)
  • Medium (URL naar je Medium profiel)
  • Reddit (URL naar je Reddit profiel) 
  • Instagram (URL naar je Insta profiel)
  • Youtube (URL naar je youtube kanaal)

Overzicht Airdrop platformen

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Conclusie

Airdrops zijn een makkelijke manier om je eerste munten te verkrijgen. Vooraleer je munten kan gaan claimen zal je wel een aantal accounts moeten aanmaken. Dit zijnde :Twitter, Bithub, Facebook, Telegram, emailadres. Vergeet zeker ook niet een Ethereum-wallet aan te maken!