Bounties

Er wordt wel eens gezegd dat de cryptomarkt het nieuwe Wilde Westen is. De reden hiervoor is omdat de regelgeving nogal vaag is in heel wat landen. Net zoals er in het Wilde Westen premies werden uitgegeven bij het volbrengen van bepaalde opdrachten, geven cryptobedrijven ook premies weg. De meeste nieuwe cryptocurrency-projecten hebben marketing nodig om bekend te geraken bij het grote publiek. Veel van deze ICO projecten kiezen ervoor om hun marketing te doen met behulp van 2 zaken: Marketingcampagnes en premieprogramma’s.

In bounty-programma’s bieden bedrijven cryptomuten aan in ruil voor promotie. Je wordt echter enkel uitbetaald als de ICO een succes is. Een ICO is succesvol wanneer het een vooropgesteld bedrag heeft opgehaald. De meeste programma’s betalen met hun eigen munten. De meeste nieuwe cryptomunten zijn gebaseerd op de Ethereum-blokckchain. Het is dus aangeraden om een MyEtherWallet aan te maken vooraleer je bounty opdrachten aanneemt.

Meestal vinden bounty-programma’s plaats voor en tijdens een ICO. Een bounty programma is dus de ideale manier om gratis tokens te verkrijgen. Als het project veelbelovend blijkt te zijn, kan je dan in ruil voor andere cryptomunten de tokens/munten van de ICO aanschaffen.

Verschillende bounties

Creëren van content

Een van de manieren om cryptomunten te verdienen is door content artikelen te schrijven over een bepaalde munt of over een bepaald project. Meestal moet een artikel over minstens 500 beschikken. Een whitepaper is een uitstekende manier om inspiratie en informatie op te doen om in je artikel te schrijven. Probeer een munt/project ook te analyseren van zowel een objectief als subjectief standpunt.

Promotie van sociale media

bounties kunnen ook inhouden dat je bepaalde content die het project zelf uitbrengt moet reposten op verschillende social media kanalen. Deze kanalen kunnen op Twitter account, Facebook account, Reddit account, LinkedIn account, Bithub,… zijn. Voor de meeste bounty programma’s is het voldoende om promotie te maken op Facebook, Twitter of Reddit.  

Indien je een groep beheerd op een sociale media platform kan je hier ook geld mee verdienen. Er bestaan bounty programma’s voor Facebook groepen, Telegram groepen,… 

Sociale platformen

Daarnaast zijn er ook heel wat bounty programma’s die gewoon willen dat je jezelf toevoegt in hun sociale media platformen. Het kan zijn dat je het project moet volgen op Twitter , deelnemen aan de telegram groep van het project, de Facebook pagina liken of iets anders. Dergelijke opdrachten komen ook vaak voor bij Airdrops.

Handtekening op forums

Sommige bounty programma’s geven beloningen om een banner in je handtekening te zetten op een forum. Sommige programma’s betalen al munten uit om gewoon de handtekening in te stellen. Anderen geven pas beloningen wanneer je mensen via jouw handtekening doorstuurt naar de website van het project. Voor deze premie heb je dus een goede reputatie nodig op een crypto forum

Github.com

Vertalen van content

Blockchain projecten gaan vaak ook munten als beloning geven aan diegene die content vertalen in de gewenste talen. Dit is meestal ook de best betalende vorm van een bounty.  Vertaal bedrijven zijn vaak duur, bovendien is de kost voor het bedrijf miniem aangezien ze betalen met hun eigen valuta.

Ontwikkelaars

Deze bounty programma’s worden ook zeer goed vergoed. Indien je wat kennis hebt van programmeren of design kan dit een interessante manier voor zijn om munten te verdienen.
Meestal gaat dit over het vinden van bugs of over het ontwerpen van promotiemateriaal.

Hoe een goed bounty programma uitkiezen?

Eerst en vooral is het belangrijk dat je naar het team kijkt dat achter de ICO zit. Bekijk meerdere bronnen: zoek deze mensen op op sociale media, google ze, etc.. Daarnaast is het ook altijd aangeraden om te kijken als er vaak interactie is met de community. Hoe actiever ze zijn op sociale media, hoe positiever. Lees ook eens de whitepaper van het project. Uit de whitepaper zal je kunnen afleiden voor wat het project staat en hoe welke oplossingen het project verhelpt. Zoek ook eens reviews op over het project. Uit reviews kan je ook al afleiden als er toekomstmuziek in het project zit of niet. Bekijk de Roadmap van een project en kijk als het project vooropgestelde deadlines haalt. Als laatste is het aangeraden om naar de community te kijken. Hoeveel volgers hebben ze op Telegram, Facebook, Twitter,…

Dit zijn enkele criteria die je kan gaan gebruiken in het zoeken voor een goed crypt-project. Op die manier is de kans groot dat de moeite dat je in het bounty programma hebt gestoken ook daadwerkelijk de moeite waard was.

Projecten die hoge eisen stellen, hebben een grotere kans op slagen. Scammers zullen de moeite niet doen om hoge eisen te stellen om munten te kunnen verkrijgen. Wanneer je zoekt naar een deftig bounty programma is het ook aangeraden om “minder populaire” projecten  te kiezen. Hoe minder mensen van het bounty programma van een bepaalde munt afweten, hoe hoger de vergoedingen voor jou zijn.

Bountyprogramma's

Bounty0x.com

Bounty0x.com is op dit moment een van de beste site waar je verschillende bounty programma’s kan terugvinden. Je bounty0x account kan je gaan verbinden met MetaMask. Op deze manier worden je beloningen automatisch gestort in je MetaMask wallet.

Het is vaak zo dat je bij elk bounty programma opnieuw jezelf moet identificeren. Bij Bounty0x.com is dit niet het geval. Hier hoef je slechts eenmaal de KYC procedure doorlopen. Hier maakt het dus niet uit als je meedoet aan 1 of 100 bounty programma’s.

Conclusie

Indien je niet bang bent om wat tijd te investeren in het schrijven van artikelen, zijn bounties een zeer goede manier om tokens te verdienen. Indien je de juiste bounty programma’s uitkiest kunnen de verworven tokens op lange termijn zeer veel waard worden. Indien je liever wat minder tijd opoffert om cryptomunten te verkrijgen, dan zijn Airdrops een betere optie.