Daytraden

Werk je van thuis uit, ben je nog student of heb je veel vrije tijd? Daytrading kan dan wel eens de ideale manier zijn voor jou om je aantal cryptomunten te verhogen. Daytraden kan vergeleken worden als een full-time job. 

Daytraden is fulltime je brood verdienen door te handelen in effecten en in te spelen op dagelijkse verschillen. Effecten zijn verhandelbare waardepapieren, zoals aandelen, valuta of cryptomuten. Op dit moment gaat de aandelen markt een slechte tijd door waardoor het interessanter is om in cryptomunten te gaan daytraden. Daarnaast is de cryptomarkt in een jong stadium, de ervaring dat je nu kan opdoen kan later handig uitkomen wanneer het grote geld geïnvesteerd wordt in de cryptomarkt.

Benodigdheden

Om op een behoorlijk niveau te gaan daytraden heb je enkele materiële maar ook immateriële zaken nodig. 

Materiële zaken
  • Deftige computer
  • goede router & internet verbinding
  • kapitaal om te daytraden
Immateriële zaken
  • Ervaring
  • Plan van aanpak
  • Positieve mindset

Materiële benodigdheden

Er zijn genoeg online shops die deftige computers verkopen. Denk hierbij aan een bol.com/ Mediamarkt, Vandenborre, etc. Een internetconnectie en router zijn ook gemakkelijk te regelen via een provider als Telenet of Proximus

Een deftig kapitaal is al moeilijker te verkrijgen. Je kan perfect al gaan daytraden met een aantal  honderden euro’s maar de winst dat je op dit bedrag gaat maken, is eerder miniem. Indien je niet over een groot genoeg kapitaal beschikt, kan je zoals iedereen doet als ze in geldnood zitten, een lening aangaan bij de bank. Alleen zal de bank hoogstwaarschijnlijk geen lening geven om te daytraden omdat de risico’s iets te hoog zijn.

Gelukkig is de cryptomarkt hierop voorzien en heb je meerdere platformen die leningen uitgeven aan lage rentevoet.

Let op! Een aantal van deze platformen gebruiken jouw cryptomunten als onderpand. Bij sommige heb je cryptomunten nodig om meerdere cryptomunten te kunnen lenen!

Een voorbeeld van een dergelijk platform is Bitbond. Nu zijn er nog andere partijen die ook cryptoleningen uitgeven. Sommigen zelfs voor een goed doel. Ontdek ze onder cryptoleningen.

Immateriële benodigdheden

Het belangrijkst is en blijft nog altijd ervaring. Het is dus aangeraden om eerst wat vertrouwd te geraken met de verschillende exchanges en de verschillende munten. De beste optie om vertrouwd te geraken met de cryptomarkt en verschillende daytrade platformen is door een demo account aan te maken. Partijen zoals FXopen, HitBTC & Etoro bieden de mogelijkheid om te gaan experimenteren met een demo account.

Eenmaal je wat vertrouwd bent met het platform, kan je je eigen gewenste cryptomunten gaan kopen en erin gaan handelen. Het gewoon raken met een exchange is een van de belangrijkste zaken. Hoe meer je erop traint, hoe beter je er in wordt. Ervaring komt enkel door doorzettingsvermogen en af en toe eens een tegenslag te hebben. Tegenslagen zijn meestal de beste leermethoden. Je weet dan waar je in het vervolg op moet letten.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een plan van aanpak hebt. Wanneer je met je cryptomunten gaat daytraden, zorg er dan voor dat je nooit alles inzet op een enkele munt. De kans dat de waarde verhoogd is even groot of zelf kleiner dan dat de waarde verlaagd en je je geld kwijt bent.

Conclusie

Geld verliezen is part of the game. Dit zijn de risico’s die je neemt bij daytraden. De winsten die je uit daytraden kan halen zijn fortuinen. Denk dus altijd positief en rationeel na bij een investering! Begin met een demo account. Gebruik pas je eigen geld als je je comfortabel genoeg voelt. Het belangrijkste van al, investeer enkel geld/munten die je bereidt bent te verliezen!