Freelancing

Geleidelijk aan verandert niet alleen de financiële industrie maar ook de wereld zoals we ze kennen. Tegenwoordig zijn we veel flexibeler in het aantal uren dat we werken. De tijdstippen waartussen we werken. Ook is de dresscode op de werkvloer stilletjes aan aan het veranderen. Over de hele wereld worden mensen aangemoedigd om zelfvoorzienend en zelfredzaam te worden door van thuis uit te werken. Deze mensen worden vaak als freelancers beschreven. 

Naast de manier van werken verandert de manier van mensen betalen ook. In de oudheid werden diensten of producten vergoed door middel van ruilhandel en al snel was er de komst van fysieke munten.  Nu moeten deze munten ook plaats gaan maken voor de cryptomarkt. Tegenwoordig is het mogelijk om goederen te kopen of beroep te doen op diensten in ruil voor crypto munten. De virtuele valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum,… verbreken de barrières van hoe om dit moment freelancers betaald worden. In de toekomst is de kans groot dat ook bediende en arbeiders door middel van cryptomunten betaald worden.

Freelancers werden betaald door middel van bekende methodes zoals paypal, bankoverschijving, iDeal,…. Cryptovaluta’s worden toegevoegd aan dit lijstje.
Maar waar zijn de platformen die deze betaalmogelijkheid aanbiedt? Hieronder worden er enkele freelanceplatformen beschreven waar je misschien wel jouw eerste taak in ruil voor cryptomunten kan vinden!

Cryptogrind

Een van de beste freelance platform om betaald te worden in cryptomunten is ook wel bekend als Cryptogrind. Op dit platfrom zijn er verschillende mogelijkheden van jobs. Deze jobs kan je raadplegen doorheen de verschillende secties te bladeren, met behulp van basiswoorden of tags.

Op cryptogrind zijn er verschillende categorieën waar je jobs kan vinden. Op dit freelance platform zijn er zowel jobs voor designers als adverteerders, programmeurs,… 

In vergelijking met andere freelanceplatforms, brengt Cryptogrind relatief minder kosten in rekening voor het gebruik van het platform. 

Als je op zoek bent naar wat extra inkomsten of gewoon enkele uren per dag over heeft, waarom biedt je dan jouw capaciteiten niet op dit platform aan om iemand die het nodig te helpen. De uitbetaling verloopt makkelijker en vlugger dan wanneer je gaat freelancen voor euro’s of dollars!

XTB freelancer

XTB freelancer is een ander freelanceplatform die zich onderscheidt van andere freelanceplatormen door geen vergoeding te vragen om een job te plaatsen. 

Het platform moedigt gebruikers aan gebruik te maken van de escrow-servicefunctie om diegenen te beschermen die ervoor zorgen dat hun services niet worden opgelicht.

Het platform bestaat al een tijdje en heeft veel aandacht gekregen van de crypto-community. Het is vrij eenvoudig om uw gewenste baan op dit platform te vinden, afhankelijk van wat u kunt bieden.

Coinality

Coinality is een van de populairste platfroms waar je cryptomunten krijgt in ruil voor je diensten. De reden waarom dit platform zo populair is, is doordat er heel wat jobs beschikbaar zijn. De werkgevers op dit platform zoeken freelancers met verschillende niveau van vaardigheden. 

Op coinality geven werkgevers een goede uitleg hoe een freelancer zich kan aanmelden voor een job. Ook als je naar een job voor langere tijd op zoek bent, is coinality het juiste adres.

De betaalmethode wordt zoals elk freelanceplatform meegedeeld. Soms kan het ook zijn dat bedrijven liever werken met mensen die zich ook hebben aangemeld op andere freelance platformen. Op deze manier kunnen ze nagaan of de persoon betrouwbaar is of niet.

Crypto jobs

De naam van het platform zegt het zelf al. Op Crypto jobs kan je ook taken uitvoeren waarvoor je beloont wordt in cryptvaluta.  Ook bij Crypto jobs zijn er zowel half-time jobs als full-time jobs beschikbaar.

Crypto jobs is een van de betere platformen om jobs te vinden in verband met apps, dapps en andere taken die blockchain gerelateerd zijn. Ook schrijvers zijn zeer gegeerd op dit platform. Zo is 20% van de jobs op het platform gerelateerd aan het schrijven van content.

CoinTelegraph

Als je wat vertrouwd bent met de cryptoindustrie is de kans groot dat je ooit al eens in contact bent gekomen met een artikel van CoinTelegraph. CoinTelegraph is een van de bekendste uitgever van actuele nieuwsartikelen die te maken hebben met cryptomuten. Ook bij CoinTelegraph is het mogelijk om vacatures te vinden.

Het jobgedeelte van de site bevindt zich op het subdomein, jobs.cointelegraph.com. Het eenvoudig te gebruiken platform verbindt mensen niet alleen met de gewenste / externe taken, maar begeleidt gebruikers / werkzoekenden ook over de beste werkwijzen bij het online zoeken naar vacatures.

Conclusie

Wanneer je over de juiste vaardigheden beschikt, zijn freelance platforms een leuke manier om met cryptomunten in contact te komen. Niet alleen kan je er cryptomunten verdienen maar je kan er ook een groot netwerk aan overhouden. Elke job die je hebt volbracht kan je gebruiken als referentie om andere aanbieders te overtuigen van jouw vaardigheden. Wanneer je cryptomunten hebt verdiend kan je uiteindelijk nog gaan kiezen als je deze verkoopt voor euro’s of als je deze bijhoudt. Wie weet zijn je bitcoins of andere munten binnen een aantal jaar fortuinen waard.

Je verdiende cryptomunten verkopen voor euro’s kan je doen op een fiat-crypto exchange zoals Litebit, Bitvavo of Changelly.