Cryptogamen

Sinds de komst van het internet is de gamingindustrie groter en groter geworden. Mensen gingen al snel een xbox, playstation, wii of pc kopen om hun favoriete games op te spelen. De concurrentie tussen onderlinge gamingplatformen was groot. Zo noemden de pc gamers zich PC masterrace omdat de graphics, online ervaring en mogelijkheden vaak groter waren dan op gameconsoles. De gamingindustrie verbetert hun gamingconsoles niet enkel maar is ook volop bezig om meer geld te verdienen aan spellen. In de beginjaren van de gamingindustrie ging het vooral om singleplay. Tegenwoordig is het online aspect en het gamen met gamers van over heel de wereld de focus geworden van de gaming industrie.

Bij games zoals Fortnite, RDR2, GTA V, FIFA,… is het mogelijk om tegen betaling extra in game currencies te verkrijgen. Bij games zoals CS GO zit er een heel tradingplatform verwerkt in de community, zo kan je speciale skins gaan ruilen voor andere skins of gaan verkopen voor euro’s, dollars,… 

De gamingindustrie wilt ook mee profiteren van de cryptorevolutie. Ontwikkelaars hebben het potentieel gezien van de tradecommunity en wilt hier op inspelen in combinatie met cryptomunten. 

Hoe starten met cryptogaming?

Veel cryptogames zijn gebasseerd op de Ethereum Blockchain. Om het cryptospel te kunnen spelen zal je over Ethers moeten beschikken (Ethereum munten). Heb je nog nooit cryptomunten aangekocht dan is het aangeraden om een account aan te maken op een van de volgende exchanges:

Eenmaal je Ethers hebt aangekocht is het belangrijk dat je deze veilig opslaat. De meeste fiat to crypto exchanges bieden zelf online wallets aan. Indien je deze cryptomunten liever niet online opslaat kan je altijd een hardware wallet kopen. Ontdek hier de verschillende wallets!

De laatste stap is een game kiezen om te gaan spelen. Hou er rekening mee dat crypto gaming nog maar in de kinderschoenen staat. De meeste games zitten nog in hun alpha of beta fase. Er zullen dus nog heel wat bugs in de games zitten en de game-ervaring zal niet dezelfde zijn als op de klassieke platformen. Het voordeel hiervan is dat je de ontwikkelaars van de crypto games helpt en zelf invloed hebt op nieuwe mogelijkheden in deze games. Wie weet krijg je zelf nog een vergoeding voor het vinden van bugs!

In-game aankopen

Veel cryptogames gaan een eigen cryptomunt gaan uitbrengen die gebruikt kan worden om aankopen te doen in het spel. Deze cryptomunten zullen net als een andere cryptomunt in waarde kunnen stijgen of dalen. Hoe meer mensen het spel spelen, hoe meer de in-game munten waard worden. Met deze munten kan je dan bijvoorbeeld nieuwe stukken grond kopen, nieuwe wapens kopen, nieuwe auto’s kopen, etc … Alles wat je kan bedenken is mogelijk.

Voorbeelden van crypto games

CryptoKitties

De meest populaire crypto game noemt Cryptokitties. Cryptokitties is een van de crypto games die crypto gaming op de markt heeft gezet. Het spel zelf is vergelijkbaar met een Tamagotchi. 

Je koopt met Ether een digitale kat aan. Deze crypto kat voedt je op. Elke kat is uniek en kan enkel van iemand anders worden als je deze verkoopt. Je kan samen met een andere eigenaar van een crypto kat een nieuwe kat creëren. Deze nieuwe kat zal dan kenmerken van jouw eerste crypto kat bezitten en kenmerken van de andere kat bezitten. Op die manier kan de prijs van jouw kat stijgen of dalen. Je kan een crypto kat kopen voor +- €20. De duurste crypto kat die ooit verkocht is geweest kostte ongeveer €110.000. Hoe zeldzamere kenmerken, hoe hoger je de vraagprijs kan instellen.

Crypto countries

Indien het verzamelen niet echt jouw ding is, vrees niet! Er zijn genoeg crypto games beschikbaar. Zo is crypto countries een strategische crypto game gebasseerd op RISK. Bij cypto countries koop je een land door middel van een smart contract. Eenmaal je een land hebt gekocht, stijgt de waarde van je land. Dit land blijft van jouw tot er iemand het land dat jij bezit terug overkoopt voor dubbel de prijs. Wanneer jouw land overgekocht wordt, krijg je tot 2x het bedrag in Ethereum uitbetaald in je Ethereum wallet

Ook zijn er nu bij crypto countries, crypto cities beschikbaar. Het concept is hetzelfde als bij een crypto country. Het is een toffe en relatief makkelijke manier om je crypto munten te verhogen!

Ethermon

Ben je een grote fan van Pokémon? Dan is Ethermon misschien wel de beste crypto game voor jou! Bij Ethermon train je jouw Mons. Hoe hoger het level, hoe meer ze waard worden!
Ethermons kan je kopen in de ethermon store. Je ethermon kan evolueren en eieren leggen. De meeste Mons zijn gelimiteerd. Eenmaal ze allemaal gekocht zijn, kan je enkel nog aan Mons geraken door deze te kopen of te ruilen op de ether markt. Mons van level 2 of 3 kan je verkrijgen door hen te evolueren. De evolutie van deze Mons zijn nog zeldzamer. 

Wanneer je Ethermon speelt, heb je de mogelijkheid om in-game EMONT te minen. Dit is de cryptomunt van Ethermon. Hoe sneller je Ethermon begint te spelen, hoe meer EMONTs je kan minen.

Soortgelijke crypto games zijn CryptoBots en Chain Monsters

War of crypto

War of Crypto is een player-vs-player (PvP) webgebaseerde (en in de toekomst mobiele) multiplayer-game met unieke, evolueerbare en verhandelbare helden.

Het speelt zich af in een epische fantasiewereld, die geconfronteerd wordt met een meedogenloze en dreigende ondergang van de Centrized.

Je zult in staat zijn om je eigen unieke helden te verzamelen, aan te passen en te versterken. Je zult strategieën uitdenken en de Helden in je team selecteren die het beste bij je vechtbehoeften passen, en ze laten testen tegen de Helden van een andere speler. Daarvoor beschikt War of Crypto over een verleidelijk en dynamisch vechtsysteem, gebaseerd op het uithoudingsvermogen van de spelers en de heldenvaardigheden.

Het avontuur draait op de blockchain-technologie. Dat betekent: je prestaties in War of Crypto kunnen naadloos worden gebruikt in andere games, maar ook worden omgezet in echte beloningen en valuta.

Augmentors

Augmentors geeft je de controle over een leger van fantastische en krachtige wezens. Jij, o Heldhaftige, zal ze verzamelen, bestrijden, trainen en verkopen. Elke Augmentor heeft zijn eigen unieke geschiedenis, verleden en overlevering die zijn opgeslagen in de blockchain.

Elke Augmentor begint als een Rookie, maar groeit mee met elke strijd en overwinning. Binnenkort zal je Augmentor de rol van een held of schurkenstatus aannemen, afhankelijk van je trainingsregime. Elk wezen dat geen deel uitmaakt van de crowdfunding-verkoop in het spel, start als een Rookie. Het is aan jou om hun ware potentieel en vechtlust te ontgrendelen.

Als een test van ware kracht kan elke Augmentor de god-status bereiken, maar niet alle zijn waardig. Alleen degenen die vechten en een andere god verslaan, zullen worden geëerd met deze titel. De verliezer zal echter teruggestuurd worden naar een held of schurk.

Legendarische, van nature geboren godenschepselen die in de token-verkoop worden verkocht, verliezen nooit hun godstitel. Ze zijn de originelen van het spel, ze kunnen hun godstitel nooit verliezen.

Elk wezen wordt ondersteund door de Blockchain, waardoor gebruikers echt hun activa binnen en buiten t kunnen bezitten

Beyond the Void

Beyond the void is een 1vs1 blockchain based game. Beyond the void is een combinatie van een RTS en een MOBA game. In deze cryptogame heeft de mensheid een speciaal element gevonden genaamd “Cube”. Dit element maakt het mogelijk om intergalactische te reizen. Het materiaal is zeer zeldzaam waardoor spelers voor dit element moeten strijden. 

Het is mogelijk om met ERC20 Nexium-tokens nieuwe skins, skills, schepen te kopen.

War Field

WAR FIELD is het eerste online multiplayer first-person shooter-spel dat je speelt om echte cryptocurrency te winnen. Wat een game het meest opwindend maakt, is niet de actie, het aantal spelers of zelfs het realisme. Wat het meest opwindend maakt, is wanneer de inzet reëel is. WAR FIELD is het online first-person shooter-spel waarmee je voor echte cryptocurrency kunt spelen en winnen, als je goed bent! 

Wetende dat jouw cryptomunten op het spel staan zorgt voor nog meer intensiteit en adrealine. 

OneHash banner