HODLEN

Wat is HODLEN?

HODLING is het werkwoord van het slangwoord HODL. HODL betekent Hold On for Dear life. Het woord is eigenlijk een typfout in een comment die in 2013 op het bitcoin talkforum geplaatst is geweest. De bedoeling was dat het woord “HOLD” getypt werd.

In 2013 kende de cryptomarkt een crash. De gebruiker “GameKyuubi” reageerde op een artikel/post in verband met de cryptocrash met “I AM HODLING”. Hiermee wou hij/zij zeggen dat hij zijn cryptomunten niet ging dumpen en de munten een kans wou geven om op lange termijn succesvol te worden. Deze comment werd zodanig gehypt dat deze typfout een eigen leven is gaan leiden en uiteindelijk een term is geworden binnen het cryptolandschap.

Hodlen wilt dus eigenlijk zeggen dat je je hoofd koel houdt er rationeel gaat nadenken wanneer de prijs van een cryptomunt daalt. Het wordt wel vaker gezegd dat de “noobs” aka de groentje hun munten verkopen bij een flashcrash om nog te redden wat er te redden valt. Wanneer er een flashcrash plaatsvindt, is de kans groot dat de prijs weer stijgt in de weken na deze crash naar de prijs van voor de crash.

Bij de meeste cryptomunten houdt hodlen louter in dat je je munten niet verkoopt. Op lange termijn bij relatief “veilige” investeringen zoals Ethereum, Bitcoin, Ripple,…is dit een goede zaak om te doen. Naarmate de munten meer en meer gebruikt zullen worden om betalingen te doen in het dagelijkse leven, zal de waarde van de munten stijgen. Hierbij worden je aantal munten dus niet verhoogd. 

Geld verdienen door middel van HODLEN

Sommige cryptomunten geven de mogelijkheid om je munten te hodlen. Het komt erop neer dat je een aantal munten kunt vastzetten. In ruil krijg je hier meer munten voor terug. Een voorbeeld is bij Ormeus cash, Ormeus cash geeft de HODLING mogelijkheid aan de mensen die in de ICO hebben geïnvesteerd. Hierbij moet je minstens 100 munten voor 365 dagen vastzetten. Op jaarbasis krijg je 60% interest hierop terug. Wanneer je 100 munten vastzet, krijg je elke maand 5% van je gehodelde munten terug.

Vooraleer je een munt koopt, is het altijd aangeraden om de whitepaper te lezen. Zeker bij een ICO is het belangrijk om je goed te informeren vooraleer je een munt aanschaft. Wie weet biedt de munt ook een hodl programma aan waardoor niet enkel de waarde van je munt stijgt, maar ook het aantal munten stijgt.