Cryptomunten lenen

Tegenwoordig kunnen we met een persoon communiceren die aan de andere kant van de wereld woont door gewoon je apparaat te verbinden en een app te openen. Door de komst van het internet gaat alles veel sneller en vlotter. Het is echter wel vreemd dat vandaag de dag het soms weken kan duren vooraleer je een lening verkrijgt van de bank.

Wanneer je cryptomunten bezit maak je gebruik van een gedecentraliseerd systeem waardoor derden zoals banken overbodig zijn. Je bent al je eigen bank waarom zou jij als je eigen bank geen leningen verstrekken aan anderen? Wanneer je cryptomunten leent kan je deze munten al binnen de week ontvangen. Op het einde van de rit betaal je hier wel interesten op maar dit doe je ook bij de bank. Daarnaast zijn de interesten op de cryptomarkt een stuk lager.

Hoe gaat het lenen van munten in zijn werk?

Op dit moment is het enkel nog maar mogelijk om Bitcoins te lenen . Het leenproces is een soort van crowdfunding proces. Als je cryptomunten wilt lenen plaats je het aantal cryptomunten van een bepaald valuta dat je wilt lenen. De mensen die cryptomunten uitlenen kunnen dan kiezen als ze op jouw verzoek ingaan door te investeren in je “crowdfunding project”. Het kan goed zijn dat er meerdere mensen investeren in jouw cryptomunt.

Het lenen en verlenen van cryptomunten is een win-win situatie voor zowel de lener als de verlener. De lener heeft een goedkope lening terwijl de verlener geniet van goede interesten. Het leenproces gebeurd allemaal via een peer-to-peer proces. 

Hoe kan schrijf je je in voor een lening?

De eerste stap is je inschrijven op een crypto lending platform. Een voorbeeld van zo’n platform is Bitbond. 

Je zult eerst een kort online applicatie formulier moeten invullen. Eenmaal je applicatie geverifieerd is duurt het ongeveer 24u vooraleer Bitbond je contacteerd met een gepersonaliseerd aanbod.

Vervolgens krijg je de munten rechtstreeks toegestuurd naar je wallet. Verder kan je gewoon de cryptomunten gebruiken om jouw bedrijf te laten groeien.

Hoe verleen je je cryptomunten?

Wanneer je je aanmeld als uitlener bij een leningsplatform kan je munten gaan uitlenen. Het mooie hieraan is dat je zelf gaat beslissen wie je wel of niet gaan steunen door een lening te geven. Bij sommige leningsplatformen is het zelf mogelijk om te zien hoe groot het risico is bij elke lener. 

Naast een mooi rendement op uitgeleende munten zijn er nog talloze voordelen. Een voordeel is dat je projecten van over de hele wereld kan gaan steunen. Op die manier diversifieer je je portefolio en ben je minder blootgesteld aan economische cyclussen van een individueel land. Bij 

Een ander voordeel is dat alle leners op een leningsplatform zorgvuldig onderzocht zijn geweest. Dit houdt in dat er soms zelf video verificatie nodig is. Meestal heeft er ook een grondige beoordeling over de kredietwaardigheid van de lener plaatsgevonden. Elke lener krijgt een beoordeling.  Wanneer een lener een goede rating krijgt is de kans dat de lening mooi terugbetaalt wordt groot. Een lener die een slechte score heeft gekregen is dus al minder interessant om in te investeren.

Het interestpercentage kan schommelen tussen den 10% en 35%. Je kiest zelf je leningen. Hierdoor kan het zijn dat je je munten met interesten na 6 weken al terug hebt.

Leningplatformen bieden vaak ook auto-investeringen aan. Dit wilt zeggen dat je munten verspreid zullen worden of een wijde portfolio. 

Heb je dus genoeg munten en doe je er niets mee? Denk er dan zeker eens over na om je munten uit te lenen op een van de onderstaande platformen.

NEXO

Mensen die toegang willen tot fiat-markt zonder deze te willen kopen, kunnen gebruik maken van NEXO’s leningdienst. NEXO zorgt ervoor wanneer je een lening nodig heb je jouw cryptomunten kan gebruiken als onderpand voor de lening.

Nexo maakt gebruik van de NEXO Oracle. Dit Orakel voert enkele analyses uit zoals het analyseren van aflossingen. Daarnaast analyseert het NEXO Oracle ook Data. Het Oracle geeft ook automatische meldingen en helpt je bij het beheren van je wallet.

In de NEXO WhitePaper staat er beschreven dat het leenproces begint bij het overdragen van crypto-activa naar een NEXO portefeuille. Eenmaal je jouw cryptomunten in de portefeuille hebt geplaatst, berekent de Nexo Oracle automatisch de specifieke kredietlimiet van de klant op basis van de marktwaarde van de cryptomunten in de portefeuille. Op basis van de waarde van je cryptomunten zal je bepaald bedrag kunnen lenen.

Vanaf dan wordt de lening beschikbaar gesteld aan de klant via een bankoverschrijving of de gratis Nexo-creditcard. Beleggers krijgen op dezelfde manier toegang tot de liquiditeit zonder verborgen kosten.

Raar maar waar voert NEXO geen controle uit op de leners. Dit komt omdat de leningen volledig worden gedekt door de waarde die de leners hebben moeten opladen in hun persoonlijke Nexo-portemonee. Indien een lening niet terug betaald wordt kan Nexo de cryptomunten dat in zijn/haar portefeuille opgeslaan zijn opeisen om het leningscontract verder af te betalen. De portemonnee kan weer worden ontgrendeld als de klant zijn schulden vereffend.

Leners hebben verschillende mogelijkheden om hun schulden te vereffenen.

Zo kan een lening terugbetaald worden in fiat munten (€,$,JPY)via bankoverschrijving.
Daarnaast kan een lening ook terugbetaald worden in NEXO-tokens. Dit is overigens ook de goedkoopste manier aangezien je kortingen krijgt op de rentetarieven.

https://decryptograaf.be/nexo/ 

YOUHODLER

YOUHODLER gaat op dezelfde manier te werk als NEXO door cryptomunten als onderpand te gebruiken. Dit bedrijf onderscheidt zich van de concurrentie door zeer lage rentevoeten aan te bieden. De rentevoeten beginnen aan slechts 3%!

YOUHODLER gaat jouw direct een lening geven in fiat-munten (max €10.000). Dit kan gaan over een lening van euro’s of dollars. De door jouw opgeladen cryptomunten in je YOUHODLER-wallet worden gebruikt als onderpand voor als je je lening niet zou terugbetalen.

Je munten staan vast totdat je lening afbetaald is. Het kan dus zijn dat de prijs van munten daalt. Wanneer deze slechts 70% meer waard zijn van je lening, zal je extra munten in je portefeuille munten opladen. De omgekeerde situatie bestaat ook. De prijs van je cryptomunten zijn gestegen. Als je je lening hebt afbetaald en je munten vrijkomen, heb je winst geboekt. De prijs van je munten dat je in eerste instantie gebruikte om je lening te krijgen in fiatmunten is nu meer waard.

ETHLEND

ETHLend is vergelijkbaar als NEXO. Het verschil is dat je bij ETHLend enkel ERC20 tokens kan gebruiken als onderpand. ERC20 tokens zijn tokens die gebaseerd zijn op de Etherium blockchain. Voorbeelden hiervan zijn: Tron, VeChain, EOS, OmiseGo, BNB, Golem, Ethos. Meer ERC20 munten.

Door je ERC20 tokens als onderpand te stellen, kan je Ethers gaan lenen.
Als je als lener je lening afbetaald zul je op het einde je lening en rente terugbetaald hebben.
Je zal bijgevolg weer toegang hebben tot je ERC20 munten.

Betaal je je lening niet terug, dan gebruikt ETHLend de cryptomunten die je in je portefeuille hebt staan om de lening af te betalen. De lener die jouw cryptomunten dan verkrijgt kan naar de exchanges gaan en deze munten verkopen

Voordelen Nadelen
Veel ERC20 munten mogelijk als onderpand Moeilijk om fiat-valuta te verkrijgen
Iedereen kan lenen Bitcoin kan niet gebruikt worden al onderpand
onderling afgesproken voorwaarden Hoge interesten
   

BitBond

Bitbond is een Duits platform waar je zowel leningen kan krijgen als je eigen kapitaal kan investeren om er zo rendement uit te halen Bitbond maakt zowel investeringen als leningen op Bitcoins mogelijk. Het hele proces is geperfectioneerd en is nu volledig moeiteloos.

Een account aanmaken kost niet veel tijd. Indien je genoeg bitcoins tot je beschikking hebt kan je jezelf gaan aanmelden als investeerder. Door dit te doen kan je anderen helpen bij hun zoektocht naar de nodige Bitcoins. Je kan je altijd aanmelden als geldschieter. Zo kies jij zelf aan wie jij jouw Bitcoins uitleent.

De manier waarop het hele proces werkt, is vrij eenvoudig. Iedereen met een basiskennis van Bitcoins kan kiezen voor een van de diensten die op het platform worden aangeboden. Eerst en vooral, zoals eerder vermeld, wordt een match gemaakt tussen de geldschieter en de lener. Zodra een perfecte match is gevonden, wordt een contract gestart. Het contract vermeldt duidelijk het aantal Bitcoins dat aan de lener wordt uitgeleend. De duur van de lening kan zo kort zijn als zes weken en omhoog gaan tot vijf jaar.

Om ervoor te zorgen dat er geen fraude op het systeem gebeurt en er geen oneerlijke mensen bij betrokken zijn, houdt de website een strikte waakzaamheid tegenover alle gebruikers. De kredietnemers moeten vooral een identiteitscontrole doorstaandoor elementaire identificatiegegevens te verstrekken en zelfs een financiële basisevaluatie in te dienen. Zodra ze daarmee klaar zijn, krijgen ze een beoordeling. Deze rating is de ultieme schaal waarop kredietnemers worden beoordeeld terwijl ze worden gewist voor leningen. Hoe hoger de beoordeling,hoe hoger je kansen om een lening te krijgen. Leners die nog geen rating hebben gekregen, mogen geen leningen aanvragen. Nadat de formaliteiten zijn voltooid, kan het laadverzoek maximaal 14 dagen duren om een aantal echte resultaten op te halen. Nadat de opgegeven tijdsduur is verstreken en de lening is goedgekeurd, ontvangen zowel de lener als de geldschieter een terugbetalingsschema dat duidelijk wordt weergegeven op hun interface.

Voordelen Nadelen
Gebruiksvriendelijk Enkel Bitcoin
Heeft hun diensten bewezen Het bedrag dat geleend kan worden is lager dan bij concurrenten
Geen limiet op hoeveel je belegd (investeerders) Bitbond geeft zelf geen leningen uit
Leningen kunnen afgehaald worden in verschillende valuta’s Om automatische investeringen te laten doen heb je minstens 1BTC nodig
Leners worden beoordeeld met een score van A-F Het minimum bedrag dat je kan lenen is 0,1 BTC
Bitbond kan leningen terugbetalen  
   

BTC POP

BTCPOP is een platform waar je Bitcoin kan lenen. Bij BTCPOP kan je al leningen aangaan van 0.01 BTC tot 500 BTC. Het rentepercentage begint bij 15% dit is afhankelijk hoeveel je als onderpand kan bieden.

Bij BTCPOP is het mogelijk om live te chatten met andere leden van het platform. Zo kan je zelf de risico’s te weten komen over crypto leningen. Ook kan je handige tips te weten komen door te communiceren met andere leden.

Heb je een geweldig business idee maar heb je de middelen niet om je concept te realiseren? Dan is BTCPOP een geweldige manier om je bedrijf aan de nodige middelen te helpen.  BTC POP staat toe om als bedrijf een IPO (initial public offering) op te starten. Door deze IPO kunnen investeerders die geloven in jouw concept Bitcoins geven in ruil voor aandelen.

Alle personen die bitcoins willen lenen, krijgen ook een status. Afhankelijk als een lener op tijd terugbetaald of niet krijgt de lener een kredietwaardigheid. Op deze manier kan je makkelijk kiezen aan welke personen je je bitcoins wilt uitlenen.

Daarnaast is het ook mogelijk om als investeerder je bitcoins in andere projecten te investeren. Dit kunnen:

  • Gepoolde investeringen zijn
  • Aandelen zijn in een bedrijf dat blocks mined

Om investeerders te beschermen zodat ze hun uitgeleende bitcoins niet verliezen, kan het zijn dat je een onderpand voor de lening zal moeten aanbieden. BTCPOP werkt dan ook samen met een internationaal incassobureau. Indien dit je nog niet overtuigd om je bitcoins uit te lenen op het platform biedt het platform ook een verzekering aan.

Voordelen Nadelen
Verschillende mogelijkheden om geld te investeren Kan moeilijk zijn voor beginners
Aandelen aankopen door middel van BTC  
Biedt verzekeringen aan  
Autoinvest of leningpools bieden 5% rendement aan  
Klanten worden gescreend en krijgen een beoordeling  
Je kan bitcoins aankopen op het platform  
Leners betalen tussen de 1% & 4% + 1% verzekering  

Credible Friends

Credible Friends is interessant concept. Bij deze dapp kan je bitcoins uitlenen aan vrienden, familie en kennissen. In tegenstelling tot bestaande uitbetalingen van Bitcoin-leninging platformen richt Credible Friends zich niet tot degenen die de leningen zoek, maar uit het gebruik van van het platform zodat mensen kunnen genieten van Bitcoin en de voordelen ervan.

Het platform is zeer makkelijk te gebruiken. Vanaf je een account hebt aangemaakt kan je al je sociale media accounts aan je credible friends account linken. Op die manier je je vrienden, volgers uitnodigen om van het platform gebruik te maken. Eenmaal je vrienden het platform gebruiken kan je bitcoins aan hen uitlenen. Wanneer je vrienden of kennissen bitcoins uitleent, krijg je 25% rente. 60% van deze 25% rente gaat naar jezelf. De andere 40% gaat naar credible friends zelf.

Het mooie aan dit platform is, als je vriend waaraan je bitcoins uitleend niet op tijd zijn/haar maandelijkse aflossing kan betalen, kan je op basis hiervan nieuwe afspraken maken. Ook hier worden leners beoordeeld op basis als ze hun lening tijdig terugbetalen. Een groot nadeel bij Credible Friendsis dat wanneer een lening niet terugbetaald wordt, Credible Friends hier niet in terug komt. De contracten die gesloten worden zijn tussen de kredietgever en kredietnemer

Voordelen Nadelen
Je kan vrienden en familie helpen Kan voor relatieproblemen zorgen als lening niet correct afbetaald wordt
Gemakkelijk te gebruiken Credible friends komt niet tussen wanneer een lening niet afbetaald wordt.

Nebeus cryptobank

Nebeus is een crypto-bank, gevestigd in Londen. Twee van hun prestaties zijn het introduceren van de Nebeus crypto-betaalpas en het beschikbaar maken van crypto-collaterale leningen in Bitcoin en Ethereum.

Beide inspanningen, crypto-collaterale leningen verstrekken ‘The Nebeus Crypto Debit Cards’ introduceren, maken cryptocurrencies veel nuttiger in de echte wereld.

Nebeus is een stap verder dan alle andere reguliere cryptocurrency-apps, omdat je hiermee cryptocurrency naar Fiat kunt converteren. U kunt het dus vrijuit uitgeven, zonder u zorgen te hoeven maken over alle beperkingen die gepaard gaan met digitale valuta.

De debetkaart van Nebeus converteert ook cryptocurrency naar Fiat. De kaart kan worden bijgevuld met alle belangrijke cryptocurrencies en je kunt Fiat-geld rechtstreeks opnemen bij elke geldautomaat in de hele wereld. Je kunt de kaart ook gebruiken om goederen en diensten te betalen, wat mogelijk is zonder dat de handelaar zelfs de cryptocurrency accepteert, omdat de pinpas automatisch de cryptocurrency omzet in de Fiat-valuta.

De minimale winst die een gebruiker kan verwachten is 12,5%. De rente kan worden bepaald door de kredietgever, maar deze moet tussen 0,01% en 3% liggen.

Nebeus zorgt ervoor dat de marktvariaties in de prijs van de cryptocurrency geen invloed hebben op de lening, dus alle terugbetalingen en terugbetalingen worden gedaan in Bitcoin.

Nebeus berekent een minimale vergoeding van zijn investeerders, wat 10% van de winst is. Deze vergoeding wordt pas in rekening gebracht nadat de lening volledig is terugbetaald en de klant hiervan via e-mail op de hoogte is gesteld.

Deze debetkaart van Nebeus overbrugt de enorme kloof tussen digitale valuta en toegankelijkheid. Dit doet het door de zeer eenvoudige conversie van de cryptocurrency naar de Fiat-valuta aan te bieden, die op grote schaal door iedereen over de hele wereld wordt gebruikt.

Nebeus kent een enorm succes. Wanneer het bedrijf van start ging zijn er op dag 1 al meer dan 100 leningen afgesloten. Ondertussen heeft Nebeusbank al de grens van 1000 leningen overschreden.

KIVA

KIVA is een bitcoin leningplatform die het toestaat om leningen te verstrekken aan mensen in nood. Denk hierbij aan mensen in Zuid-Amerika,Afrika, etc. Deze mensen hebben vaak geen toegang tot een bank. Zoals je weet zorgt de cryptosector ervoor dat mensen hun eigen bank worden. Het enige dat ze nodig hebben is een apparaat en een internetconnectie.

De leningen die op KIVA uitgereikt worden zijn vaak aan landbouwprojecten, onderwijs, milieuvriendelijke projecten, veeteelt, kunst,vluchtelingen. Overigens neemt KIVA geen percentage op de rente. KIVA wordt op dit moment operationeel gehouden door donaties.

Hou er rekening mee af je geld uitleent op KIVA dat je hier GEEN rendement op hebt. Het volledige doel van KIVA is om mensen in ontwikkelingslanden leningen te verstrekken zonder dat ze hier rente op moeten betalen.

Voordelen Nadelen
   Je steunt ontwikkelingslanden Je ontvangt geen rente   
+95% van de leningen zijn afbetaald