Crypto Forums

Cryptoforums is een van de mogelijkheden om cryptomunten te verdienen zonder er geld aan uit te geven. Dit is mogelijk door je in te schrijven voor een signature campagne of er zelf een te beginnen. Maar hoe werkt zo’n signature nu precies en hoe kan je er cryptomunten mee verdienen?

Eerst en vooral is het belangrijk een goed forum uit te kiezen. Steemit, bitcoin talk zijn twee voorbeelden van interessante forums.

Er zijn twee mogelijkheden om cryptomunten te gaan verdienen op een forum. De eerste mogelijkheid is dat je een campagne gaat gaan promoten. Het is ook mogelijk om cryptomunten te verdienen door een eigen campagne op te zetten. 

Campagne promoten

Reputatie

Het start allemaal met reputatie creëren op een forum. Hoe actiever je bent en hoe meer jouw opmerkingen en adviezen worden geapprecieerd hoe meer je kan verdienen.

Het begin allemaal door wat geloofwaardigheid op het forum te verkrijgen. Wanneer je een goede reputatie hebt kan je je gaan aanmelden op een signature campagne (bv 777coin). Wanneer je goedgekeurd wordt, zal je een handtekening doorgestuurd krijgen die je onder je posts kan plaatsen. Hoe aantrekkelijker de handtekening, hoe groter de slaagkans. Het is dus zeer belangrijk om actief te zijn op een forum. Indien mensen jou bijdragen interessant vinden zal jouw rank/reputatie stijgen. Hoe hoger je rank hoe hoger dat jouw bijdrage geplaatst wordt. Dit zorgt er dan weer voor dat je jouw handtekening kan uitbreiden naar een betere versie.

Een groot voordeel aan deze forums is dat je terwijl je bijleert, geld verdient. Hoe is dit mogelijk? Wanneer je actief aanwezig bent op een forum zoals cryptotalk, leer je zeer veel bij over alle zaken die met de cryptowereld te maken hebben. Telkens als jij reageert op een post, komt je ingestelde handtekening onder je reactie. Andere leden van het forum kunnen zo jouw handtekening zien en de kans is reëel dat ze op je handtekening zullen klikken. Achter jouw handtekening zit jouw referral link van bv een munt, exchange of ander bedrijf dat te maken heeft met de cryptowereld. Wanneer deze mensen via jouw banner een account gaan maken, kan je geld gaan verdienen. Handtekeningen kunnen onder andere gevonden worden op Bounty0x.

Daarnaast is het ook mogelijk om cryptomunten te verdienen door content zoals artikelen te plaatsen. Eerder is de naam Steemit ook vermeld geweest. Steemit is een gedecentraliseerd social media platform. Lees ook Wat is Steemit? voor meer informatie hoe je hierop cryptomunten kunt verdienen!

Budget en structuur

Vervolgens is het belangrijk om een budget en structuur vast te leggen. Campagne deelnemers ( bv 777coin) worden uitbetaald op basis van 2 criteria. Het eerste is de rank van het lid. Hoe hoger de rank, hoe meer je betaalt wordt. Het tweede aspect is het aantal kwalitatieve posts dat je plaatst op het forum waar jouw handtekening bijstaat. Hou er rekening mee dat er enkele regels zijn waaraan zowel jouw posts als handtekening aan moeten voldoen.

De volgende stap is content gaan creëren/schrijven om op het platform te plaatsen. Indien jouw posts aanslaan zullen mensen gaan reageren op de post of zullen leden je persoonlijk gaan benaderen voor meer informatie. Door middel van een refferal link kan je mensen aanwerven die dezelfde campagne gaan promoten. Doordat je een persoon hebt aangebracht, verdien je ook een bedrag per post of per persoon dat je hebt aangebracht.

Deze regels kunnen de volgende zijn:

 • bijdragen moeten minstens 50 woorden bezitten
 • er is enkel uitbetaling op posts die over het desbetreffende  onderwerp gaan (in dit geval cryptocurrencies)
 • posts moeten in een bepaalde taal zijn
 •  maximum 3 artikelen per dag over het onderwerp
 • maximum 100 post per maand worden uitbetaald. (aantal posts hangt af van level)

Levels binnen een forum

Verschillende levels binnen een signature campagne kunnen de volgende zijn:

 •  junior
 • member
 • full member
 • senior member
 • hero member
 •  legendary member

Hoe hoger het level, hoe beter je vergoeding.

Eigen campagne tot stand brengen

Dit deel is enkel van toepassing als je voor je eigen bedrijf een signature campagne wilt ontwerpen.

Het kan ook zijn dat je een crypto gerelateerd bedrijf hebt en meer omzet of gebruikers wilt bereiken. Het is mogelijk om meer traffic te genereren door middel van een forum. Het belangrijkste is vooraleer je een campagne opzet, je jezelf wat wijzer maakt in hoe een forum precies te werk gaat.

Eenmaal je de basics onder de knie hebt van forums, kan je jouw eigen marketing gaan opzetten. Dit gaat dan over het ontwerpen van banners (door jezelf of door iemand anders) en een marketingmanager aan te nemen. Zorg ervoor dat je beroep doet op een ervaren marketingmanager zodat je campagne snel van start kan gaan.

Zorg er ook voor dat de regels waaraan de posts moeten voldoen duidelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat je onaangename verassingen kan vermijden. Branding is zeer belangrijk voor een bedrijf. Je reputatie kan gemaakt maar ook gebroken worden op forums. Indien deze regels niet duidelijk zijn, zullen forumleden jouw campagne/bedrijf al snel als scammy of verdacht gaan markeren.

Als je marketing in orde is en je reputatie oké of goed is, zullen forumleden je persoonlijk gaan contacteren in de vraag als ze een handtekening voor jouw campagne kunnen verkrijgen.

Vervolgens gaan zij de banners onder hun bijdragen gaan plaatsen en zullen ze mensen naar jouw website/webshop/bedrijf doorsturen die anders nooit bij je zouden terechtkomen.

Het is dan gewoon kwestie van je affiliates goed te controleren, af en toe nieuwe banners te ontwerpen met bijvoorbeeld een actie in.

Interessante afkortingen

Campagne

 

Active

Campagne actief

PYNC

Payment not yet confirmed (betaling moet nog goedgekeurd worden)

FLUX

Campagne in flux. Dit wilt zeggen dat de campagne tussen gesloten en open is. Wanneer een campagne open is, kan je je aanmelden voor de campagne.

CFNP

Closed for new participants. Dit komt voor wanneer er al genoeg promotors zijn voor de campagne.

Termen

 

p/d

Post daily (dagelijks posten)

p/w

Post weekly (weekelijks posten)

p/m

Post monthly (maandelijks posten)

f/w

Fixed weekly

f/m

Fixen monthly

Voorbeelden van forums

Bitcointalk

Bitcointalk is actief sinds 2011. De community op dit forum steunde elkaar wanneer Bitcoin een zeer moeilijke periode meemaakte. Bitcointalk is het forum om aanwezig te zijn om cryptomunten te gaan beheren.

Meer over Bitcoin talk⇒

Quora bitcoin

Quora is geen exlusief crypto forum. Maar er is wel een specifieke sectie waar cyrptocurrencies besproken worden.

 

 

Meer over Quora⇒

Reddit Bitcoin

Reddit is een van de bekendste fora die er zijn. Op dit forum is het mogelijk om vragen te beoordelen. Enkel goede vragen zullen kunnen beantwoord worden. Op Reddit Bitcoin zijn er meer dan 867.000 leden.


Meer over Reddit ⇒

Cryptotalk

Cryptocurrencytalk is vergelijkbaar aan Bitcointalk. Dit forum richt zich vooral op ICO’s, Airdrops en Altcoins. Cryptocurrencytalk heeft meer dan 50.000 leden.

Stack exchange

Stack exchange is een forum die oorspronkelijk ontworpen was voor ontwerpers en programmeurs. Aangezien de crypto community groter en groter aan het worden is, is dit forum ook een cryptosegment begonnen.

Steemit

Steemit is deels een forum maar ook een sociaal media platform. Wanneer je content plaatst op steemit en je content wordt interessant gevonden, krijg je steemit (meer info) munten als beloning.

Conclusie

Indien je actief aanwezig bent op fora is een signature handtekening een makkelijke manier om cryptomunten te verdienen. Hou er rekening mee dat je wel veel moeite zal moeten steken in content, reacties, opinies,.. om een deftige reputatie om een forum te verkrijgen. Eenmaal je een deftige reputatie hebt zullen adverteerders van signature campagnes jou gaan benaderen of kan je zelf gaan inschrijven voor een campagne.